Re-integratiebegeleiding 1e spoor
Jouw werknemer is ziek en al enige tijd niet aan het werk. De bedrijfsarts heeft recent vastgesteld dat jouw werknemer in staat is om (gedeeltelijk) terug te keren naar werk binnen de organisatie.
Re-integratie in het 1e spoor is een eerste stap binnen het re-integratieproces en richt zich op de terugkeer van de werknemer naar het eigen werk of naar aangepast werk binnen de organisatie. Engel & Cleary biedt professionele begeleiding aan om dit proces efficiënt en succesvol te laten verlopen.
Wat is re-integratiebegeleiding 1e spoor?
Re-integratiebegeleiding 1e spoor richt zich op het begeleiden van een (deels) arbeidsongeschikte werknemer terug naar het oorspronkelijke eigen werk of, indien noodzakelijk, aangepast werk binnen de organisatie. Volgens de Wet verbetering poortwachter, zijn werkgevers en werknemers verplicht om de eerste twee ziektejaren samen te werken aan re-integratie. Dit traject is primair gericht op terugkeer naar werk binnen de eigen organisatie. Op de website van UWV is voor werkgevers en werknemers veel informatie over re-integratie te vinden.
Wat is het doel van re-integratiebegeleiding 1e spoor?
Het doel van het 1e spoor traject is om werknemer terug te laten keren naar zijn eigen (aangepaste) werk of een andere passende functie binnen de organisatie. Hierbij ligt de focus op een duurzame oplossing die rekening houdt met de belastbaarheid van de werknemer, om zo herhaling van uitval te voorkomen. Onze aanpak is gericht op een gezond evenwicht tussen herstel, opbouw van werkuren en taken en het optimaal benutten van de mogelijkheden binnen de organisatie en voorkomen van capaciteitsverlies.
Wanneer wordt re-integratiebegeleiding 1e spoor gestart?
Re-integratie in het 1e spoor wordt gestart zodra de bedrijfsarts heeft vastgesteld dat de werknemer in staat is om (gedeeltelijk) terug te keren naar werk binnen de organisatie. Dit kan op ieder moment in het eerste verzuimjaar zijn. Het is van belang om tijdig te starten met het re-integratieproces om langdurige uitval en bijkomende kosten voor de werkgever te beperken.
Wij werken altijd conform de Wet verbetering poortwachter en hanteren de Werkwijzer Poortwachter in onze begeleiding.
De voortgang van ieder traject is voor werkgever op elk gewenst moment te volgen via het dashboard van het cliëntvolgsysteem Rapasso.
Neem vrijblijvend contact met ons op om jouw verzuimsituatie en opties te bespreken.
Comments are closed.