Nieuws

15
okt

Persbericht: Wist je dat een zieke werknemer jou als werkgever gemiddeld € 300,- per dag kost?

Elke dag dat een werknemer thuiszit, kost jou als werkgever gemiddeld € 300,-. Dat bedrag is niet alleen het loon dat je doorbetaalt, maar omvat ook productiviteitsverlies, kosten voor vervanging en de extra werkdruk die op collega’s rust. Toch onderschatten veel werkgevers wat verzuim werkelijk kost. En wist je dat 75% van het verzuim helemaal niet medisch is? Vaak ligt

Read more

11
okt

Wat is een haalbaarheidsonderzoek spoor 2?

Inleiding In geval van arbeidsongeschiktheid en re-integratie zijn er vaak vragen over de toekomstmogelijkheden van een werknemer op de arbeidsmarkt. Vooral als terugkeer naar het eigen werk onzeker is, komt de noodzaak van een re-integratietraject bij een andere werkgever, het zogenaamde 2e spoor, in beeld. Maar hoe weet je of dit traject haalbaar en realistisch is voor de werknemer, zeker

Read more

20
aug

Wat is een arbeidsdeskundig onderzoek?

Inleiding Het moment dat een werknemer langdurig uitvalt, kan voor zowel werknemer als werkgever een uitdaging vormen. De vraag of een werknemer weer terug kan keren in zijn of haar eigen werk, of moet uitkijken naar andere mogelijkheden, komt al snel naar voren. Hier biedt een arbeidsdeskundig onderzoek uitkomst. Maar wat houdt zo’n onderzoek precies in? Is het verplicht? Wat

Read more

1
jul

Wat is loopbaanbegeleiding?

Inleiding Misschien herken je het wel: het is zondagavond en je zit op de bank met een knoop in je maag bij de gedachte aan de komende werkweek. “Oh nee, morgen moet ik weer…” Is dit herkenbaar? Voel je al buikpijn bij het idee dat je morgen naar je werk moet? Dan is het tijd om stil te staan bij

Read more

20
mei

“Mam, is het normaal dat je nooit meer wat hoort?”

Ook al is het bericht niet wat hij wil horen, dan krijgt hij wél een bericht. Helemaal niets vernemen is veel erger. Dat wachten op bericht. En hij zal in het leven nog zoveel solliciteren, met goeie en slechte ervaringen, maar ik hoopte voor hem dat -ook al was het slecht nieuws- dat hij dan tóch positief terug zou kunnen kijken op zijn allereerste echte sollicitatie-ervaring. Lees verder in dit blog!

14
apr

Zo voorkom je een corona-burnout

De coronacrisis heeft bij veel mensen voor een burn-out gezorgd. Uit onderzoek van vakbond CNV ,van deze zomer, bleek dat 1 op de 10 ondervraagden deels door deze crisis tegen een burn-out aan zit. Hoe je een corona-burnout voorkomt lees je hier!

12
feb

Heel Nederland coacht!

Coaching is de laatste tijd erg populair in Nederland, er komen steeds meer coaches bij. In de afgelopen 5 jaar is het totale aantal verdubbeld. Het programma ‘RAMBAM’ deed onderzoek naar coaches welke klanten hielpen met ernstige psychische problemen.

29
jan

Slaap tekort: 7 gevolgen voor je werk

Slaap tekort is slecht voor je werk: je bent minder productief, je maakt sneller en meer fouten, je neemt grotere risico’s en je meldt je vaker ziek. Honderd jaar geleden sliepen de meeste mensen 7 tot 9 uur per nacht, maar tegenwoordig komt nog maar 48% van de volwassenen aan deze uren toe.

1
jan

Werknemer met schulden: dit kan HR doen!

Een meerderheid van de werkgevers heeft regelmatig te maken met personeel met financiële problemen. Medewerkers met zorgen over financiën en schulden hebben veelal last van stress, concentratieverlies, verminderd functioneren en dit kan leiden tot verzuim.

18
dec

Hoge Raad verbiedt ‘slapend dienstverband’ na langdurige ziekte

Het is niet meer toegestaan om een werknemer ‘slapend in dienst’ te houden na twee jaar ziekte. Werkgevers doen dit nu nog vaak wel, om daarmee het betalen van een hoge transitievergoeding te ontlopen bij het ontslag van de werknemer.