Home » Arbeidsdeskundig onderzoek

Arbeidsdeskundig onderzoek

Binnen 4 weken de arbeidsdeskundige rapportage geleverd.

De re-integratie van jouw werknemer loopt vast en je vraagt je af of terugkeer in het eigen werk wel gaat lukken.
Wanneer de toekomst van je werknemer binnen je bedrijf onzeker wordt door arbeidsongeschiktheid, en je je afvraagt of terugkeer in zijn of haar huidige functie realiseerbaar is, kan een arbeidsdeskundig onderzoek noodzakelijk zijn. Dit arbeidsdeskundig onderzoek helpt bij het verkennen van andere werkgerelateerde mogelijkheden die passen bij de capaciteit en belastbaarheid van je werknemer.

 

Situaties die vragen om een arbeidsdeskundig onderzoek:

Langdurige ziekte: om inzicht te krijgen in wat de werknemer nog kan en om een doeltreffend re-integratieplan op te stellen.
Arbeidsongeschiktheid: voor een objectieve evaluatie en advies over de inzet van mogelijke hulpmiddelen, voorzieningen of aanpassingen.
Stagnatie in re-integratie: als de terugkeer naar het eigen werk niet lukt en alternatieve mogelijkheden verkend moeten worden.
Preventie van verzuim: door mogelijke risico’s en oplossingen in kaart te brengen voordat problemen ontstaan.
Werkplekaanpassingen: adviseren over hoe de werkplek aangepast kan worden om tegemoet te komen aan de behoeften van de werknemer.
Arbeidsdeskundig onderzoek

Wat betekent een arbeidsdeskundig onderzoek concreet?
Een arbeidsdeskundig onderzoek is een gedetailleerde en onpartijdige beoordeling van de werkvaardigheden (belastbaarheid versus arbeidsbelasting) van een werknemer door een gecertificeerde en geregistreerde arbeidsdeskundige. Er wordt gekeken naar fysieke, mentale, educatieve en professionele capaciteiten om te bepalen in welk werk de werknemer nog kan functioneren. Dit wordt gezien als een momentopname, essentieel voor het maken van weloverwogen keuzes in het re-integratieproces.

 

Dit onderzoek is vooral relevant in de volgende situaties:

Wanneer er onzekerheid is over de lange termijn inzetbaarheid van de werknemer.
Bij een vastgelopen re-integratietraject.
Rond de 11e maand van arbeidsongeschiktheid en het onzeker is of werknemer op korte termijn terugkeert in het eigen werk.
Of zo snel mogelijk als duidelijk is dat terugkeer in eigen werk geen optie (meer) is. Zo kun je de beschikbare tijd optimaal en effectief inzetten voor re-integratiebegeleiding en voorkomen dat de verzuimkosten onnodig oplopen (schadelastbeheersing).

Het doel van het arbeidsdeskundig onderzoek is om te analyseren wat een werknemer kan in relatie tot werk en om concrete stappen voor te stellen voor de toekomst, zoals aanpassingen op de werkplek, omscholing of het zoeken naar werk buiten de huidige werkgever.

 

Wat bieden wij?
Wij voeren een grondig arbeidsdeskundig onderzoek uit waarbij de volgende kernvragen worden beantwoord:

Is de werknemer momenteel in staat om het eigen werk uit te voeren?
Zijn er mogelijkheden voor de werknemer om terug te keren naar het eigen werk met of zonder aanpassingen?
Is er alternatief passend werk beschikbaar binnen de organisatie?
Moet er uitgekeken worden naar passend werk buiten de organisatie?

Onze gecertificeerde en geregistreerde arbeidsdeskundigen benaderen deze vragen met zorg en aandacht, gebruikmakend van hun expertise en achtergrond bij het UWV, om alle relevante informatie te verzamelen, te organiseren en te analyseren. Het eindresultaat is een rapport dat duidelijkheid biedt over de beste weg voorwaarts.

De voortgang van ieder traject is voor werkgever op elk gewenst moment te volgen via het dashboard van het cliëntvolgsysteem Rapasso.

Neem vrijblijvend contact met ons op om jouw situatie en opties te bespreken.

Is er met spoed een arbeidsdeskundig onderzoek nodig, bel ons dan direct voor het inplannen van een onderzoek.

Bel direct 075 - 207 30 12
Stuur een email

Comments are closed.